TEMAÅR

DRÄKTER - BUTIK

OBS!
Dräktbyrån och butiken är stängd och syjunta inhiberad tillsvidare.
Vi svarar på e-post, telefon och postar paket

HUOM!
Pukutoimisto ja putiikki on kiinni ja ompelukerho on toistaiseksi peruttu. Vastaamme sähköposteihin ja puhelimeen sekä lähetämme paketteja.

Voit soittaa tai laittaa sähköpostia kansallispukukonsultille.

​draktbyra(at)brage.fi

Lekkursen

Årets lekkurs för barn i åldern 4 till 8 år hade 32 barn på kursen. Kursen leddes av Jenina Nyström, Emma Småros, Nathalie Nyström och Cecilia Sved. Anders Backman var spelman.

På programmet hade vi sånglekar och lekar som Små fåglarna, Morsgrisar, Fru Söderström, Abborren leker  och Karusellen. Dessutom fanns också Polonäs med på programmet. Alla hade roligt.

Avslutningsfesten började med att vi hade besök av Finlands Lucia Sara Ray med tärnor.

Festen fortsatte med att lekkursdeltagarna uppträdde.
Efter det dansade  danslagets pojkar”Oxdansen”
Till slut dansade  föräldrar, släkt och vänner tillsammans med lekkurs-barnen dansa Polonäs och ringlekar.
Det var livat på Brage och alla hade roligt.
Barnen sjöng och dansade väldigt duktigt och njöt av programmet.
Välkommen med nästa gång igen.

Föreningen Brage i Helsingfors är en samlingsplats för aktiva människor med intresse för dans, dräkter, lekar, musik, sång och folklivsforskning.

Läs närmare om kursutbudet under Aktuellt och under de olika sektionerna.